AVERSI FORUM: შეკითხვა ენდოკრინოლოგს - AVERSI FORUM

Jump to content

  • (67 გვერდი)
  • +
  • « პირველი
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • ბოლო »
  • თქვენ არ შეგიძლიათ ახალი თემის გახსნა
  • თქვენ არ შეგიძლიათ გამოეხმაუროთ ამ თემას

შეკითხვა ენდოკრინოლოგს

#381 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 596
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 07 November 2010 - 09:39 AM

გამოხმაურების ნახვანინა, on 04 November 2010 - 06:53 PM, said:

გამარჯობათ ნინო.ჰიპოთირეოზის ფონზე მაქვს ჰიპერპროლაქტინემია.2წელია ვიღებ რომოკრიპტინს.დოზის დარეგულირების შემდეგ 2ჯერ მომიხსნა ექიმა ნელნელა შემიმცირა დოზა და ბოლოს მომოხსნა მაგრამ დავანებე თუ არა თავი ისევ ზევით გამექცა.ეხლა ვიღებ ყოველდღე ბრომოკრიპტინის 1/4 საღამოს 8 საათზე.დღეს გავიკეთე ანალიზი და ისევ ნორმაში მაქვს პროლაქტინი. და ეხლა მაინტერესებს რა დოზით უნდა მივიღო და რამდენ ხანში ერთხელ უნდა დავლიო რომ ეს ნორმა შევინარჩნო?


გამარჯობათ. ჰიპოთირეოზი ამჟამად მედიკამენტებით კომპენსირებულია ხო? რაც შეეხება პროლაქტინს, წამლის მოხსნა უცებ არ არის რეკომენდირებული. ჯობია ნელ ნელა შემცირდეს დოზა და შემდეგ როდესაც მოიხსნება პრეპარატი, სჯობს მცენარეულ პრეპარატებზე გადახვიდეთ (მაგალითად კასტაგნუსი მიიღოთ. პრეპარატების თვითნებურად მიღებისაგან გირჩევთ თავი შეიკავოთ. მხოლოდ ექიმის მიერ ინიშნება დოზირება და მკურნალობის სქემა. გისურვებთ წარმატებებს.
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
0

#382 მომხმარებელი გასულია   ნინა ხატულა

  • ფორუმის მოყვარული
  • პიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 98
  • შემოგვიერთდა: 01-September 10

დაწერილია 08 November 2010 - 08:22 AM

დიახ ნინო ჰიპოთირეოზი მედიკამენტით მაქვს კომპენსირებული ეუთიროქსით.ბრომოკრიპტინი უცებ არ მომიხსნია ნელ ნელა დოზებით შევამცირეთ მაგრამ ერთი თვის მერე მაინც ზევით გაიქცა.ერთი პერიოდი უკვე ნორმაში რო იყო პროლაქტინი შეჯმდეგ კასტაგნუსს ვსვავდი მაგრამ ისევ ბრომოკრიპტინზე გადამიყვანა რადგანაც ჩემი პრობლემა ის იკო რომ ჰიპერპროლაქტინემიის გამო ციკლი მქონდა შემცირებული ბრომოკრიპტინის ფონზე ნორმალურად მაქვს და კასტაგნუსის ფონზე მაინც შემცირებული.ეხლა ნორმაშია პროლაქტინი მაგრამ დანებება მეშინია.მინდა ეს ნორმა შევინარჩუნო.სულ რო დავანებო ისევ აიწევს ზევით.დავიღალე უკვე ძაან.მადლობთ.
0

#383 მომხმარებელი გასულია   salo ხატულა

  • დამწყები წევრი
  • პიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 3
  • შემოგვიერთდა: 07-November 10

დაწერილია 10 November 2010 - 06:56 PM

გამარჯობათ მაქვს ჩიყვი ზომაზე პატარა 2009 წლის ანალიზების დავწერ TSH-ნორმა 0.4-4.0 შედეგი-5.55.ამის შემდეგ დამინიშნეს L-TIROQSINI,8 თვის შემდეგ TSH გავიკეტე შედეგი იყო 1.24.estradioli norma 30.0-120.0 shedegi 33.78. FT-4 შედეგია0.87.ნორმა-0.8-2.0. ANTI-THIROID THIROGIOBULIN-ნორმა-0-100.0 შედეგი-20.36. FSH-ნორმა 2.0-10.0 შედეგი 4.87. PROLACTIN-ნორმა 2.5-22.5 შედეგი 11.47. ამ წელს გავაკეტე ახლიდან TSH NORMA-0.4-4.0 SHEDEGI-3.18 FT-4 NORMA-0.89-1.76 SHEDEGI-1.02 T-3 NORMA 0.6-1.85. T-4 NORMA 4.6-10.5 SHEDEGI 4.88. მაინტერესებს მაქვს რამე ცვლილება წინა წელთან შედარებით? ექიმის დანიშნულებით ვგებულობდი 3 თვე დიანეს მქონდა დარგვევები არ მქონდა მენსტრუაცია 9თვე და დამინიშნა ლთიროქსინი და დიანე,დიანეს მიგების შემდეგ მოვიმატე წონაში და აგარ დამილევია,ზრდაც შევწყვიტე 19 წლის ვარ რამე მირჩიეთ წონაშიც ვერ ვიკლებ იქნება მირჩიოთ რამე აგარ ვმკურნალობ უკვე ერტი წელია აგარაფერს ვსვამ მენსტრუაციაც ჩვეულებრივ მაქვს ეხლა მაგრამ ისეთი შეგრძნება მაქვს თIტქოს მასკდება სახე....დიდი მადლობა წინასწარ
0

#384 მომხმარებელი გასულია   annamaria ხატულა

  • ფორუმის მოყვარული
  • პიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 68
  • შემოგვიერთდა: 09-July 10

დაწერილია 11 November 2010 - 09:45 AM

გამარჯობათ არ ვიცი ვის დაუსვა ეს შეკითხვა რომელ ექიმს,ვარ 5 ტვის ორსული მაცუხებს ხერხემლის გვერძე ტკივილი ხერხემალი არამგონია იკოს,რა ვქნა რა ცავისვა მასაძი არ შეიძლება ორსულებისთვის და რა ვქნა არ ვიცი
0

#385 მომხმარებელი გასულია   nanuki ხატულა

  • ფორუმის მოყვარული
  • პიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 92
  • შემოგვიერთდა: 29-March 10

დაწერილია 12 November 2010 - 08:01 AM

გამარჯობათ ქალბატონო ნინო, მყავს 4 თვის შვილი, ცოტა ხნის წინ მყავდა ნერვოპათოლოგთან (შიდა ქალის წნევა გადავამოწმეთ) ბავშვის მდგომარეობა ძალიან კარგიაო გონებრივი და ფიზიკური განვითარება ასევე კარგია ასაკთან მიმართებაშიო,უბრალოდ ენას ოდნავ ყოფს ხოლმე (ჩემი და ჩვენი პედიატრის აზრით ეს წოვის რეფლექსია და საშიშ არაა ) და ნევროპათოლოგმა სიმშვიდის გამო გადავაკონტროლოთ FT4 TSH ჰოპრმონები სისხლში,ძალიან მეშინია,თქვენ რას ფიქრობთ ბავშვის ამ მდგომარეობის ფონზე არის შანსი რომ მაღალი ქონდეს? (ოჯახში არავის მსგავსი პრობლემა არ გვქონია თუ ეს გენეტიკურიცაა)და თუ მომატებულია შეილება მედიკამენტებით მკურნალობა?ვიცი რომ განვითარებას ხელს უშლის თუმცა ამ ეტაპზე ყველაფერი კარგად აქვს. წინასწარ უღრმესი მადლობა
0

#386 მომხმარებელი გასულია   salo ხატულა

  • დამწყები წევრი
  • პიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 3
  • შემოგვიერთდა: 07-November 10

დაწერილია 13 November 2010 - 07:39 AM

ვინმემ გაგვცეს პასუხიიიი:( გელოდებით რა
0

#387 მომხმარებელი გასულია   lilu ხატულა

  • ფორუმის მოყვარული
  • პიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 24
  • შემოგვიერთდა: 23-March 10
  • მდებარეობაtbilisi

დაწერილია 13 November 2010 - 04:54 PM

მოგესალმებით!შესაძლებელია თუ არა ჩიყვის ოპერაცია ასეთია ანალიზებით? და მაინტერესებს რამდენად გამართლებულია,ანალიზები ასეთი შედეგის არის F -T3 არის 5,8
F -T4 არის 2,5
Tsh არის 0,07
დამინიშნა დღეში სამჯერ თიროზოლი 2-2-2ტაბლეტი
0

#388 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 596
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 14 November 2010 - 12:48 PM

გამოხმაურების ნახვაsalo, on 10 November 2010 - 10:56 PM, said:

გამარჯობათ მაქვს ჩიყვი ზომაზე პატარა 2009 წლის ანალიზების დავწერ TSH-ნორმა 0.4-4.0 შედეგი-5.55.ამის შემდეგ დამინიშნეს L-TIROQSINI,8 თვის შემდეგ TSH გავიკეტე შედეგი იყო 1.24.estradioli norma 30.0-120.0 shedegi 33.78. FT-4 შედეგია0.87.ნორმა-0.8-2.0. ANTI-THIROID THIROGIOBULIN-ნორმა-0-100.0 შედეგი-20.36. FSH-ნორმა 2.0-10.0 შედეგი 4.87. PROLACTIN-ნორმა 2.5-22.5 შედეგი 11.47. ამ წელს გავაკეტე ახლიდან TSH NORMA-0.4-4.0 SHEDEGI-3.18 FT-4 NORMA-0.89-1.76 SHEDEGI-1.02 T-3 NORMA 0.6-1.85. T-4 NORMA 4.6-10.5 SHEDEGI 4.88. მაინტერესებს მაქვს რამე ცვლილება წინა წელთან შედარებით? ექიმის დანიშნულებით ვგებულობდი 3 თვე დიანეს მქონდა დარგვევები არ მქონდა მენსტრუაცია 9თვე და დამინიშნა ლთიროქსინი და დიანე,დიანეს მიგების შემდეგ მოვიმატე წონაში და აგარ დამილევია,ზრდაც შევწყვიტე 19 წლის ვარ რამე მირჩიეთ წონაშიც ვერ ვიკლებ იქნება მირჩიოთ რამე აგარ ვმკურნალობ უკვე ერტი წელია აგარაფერს ვსვამ მენსტრუაციაც ჩვეულებრივ მაქვს ეხლა მაგრამ ისეთი შეგრძნება მაქვს თIტქოს მასკდება სახე....დიდი მადლობა წინასწარ



გამარჯობათ. ანალიზის შედეგები დაწერეთ ხოლმე, თორემ ძალიან ძნელი წასაკითხია. ნორმები სტანდარტულია და ვიცით ისედაც რომელი ანალიზის დროს რამდენია მისი ნორმა. სხვა დროს გტხოვთ მხოლოდ შედეგი დაგვიწეროთ. ეხლა რაც შეეხება ფარისებრ ჯირკვალს, ამ ეტაპზე არანაირი მკურნალობა არ გინდატ რადგან არის კომპენსირებული თქვენ მდგომარეობა. გირჩევთ იკვებოთ დიეტურად და წონაში არ მოიმატებთ. ივარჯიშეთ რეგულარულად ყოველდრე მინიმუმ 30 წთ და მიირეთ დაბალკალორიული საკვები ამ დროს წონაში მატება აღარ გექნებათ.

რეკომენდირებულია მარტში ან აპრილში სისხლში TSH კონტროლი.
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
0

#389 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 596
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 14 November 2010 - 12:49 PM

გამოხმაურების ნახვაannamaria, on 11 November 2010 - 01:45 PM, said:

გამარჯობათ არ ვიცი ვის დაუსვა ეს შეკითხვა რომელ ექიმს,ვარ 5 ტვის ორსული მაცუხებს ხერხემლის გვერძე ტკივილი ხერხემალი არამგონია იკოს,რა ვქნა რა ცავისვა მასაძი არ შეიძლება ორსულებისთვის და რა ვქნა არ ვიცი



გინეკოლოგს მიმართეთ ამ შეკითხვით.
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
0

#390 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 596
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 14 November 2010 - 12:51 PM

გამოხმაურების ნახვაnanuki, on 12 November 2010 - 12:01 PM, said:

გამარჯობათ ქალბატონო ნინო, მყავს 4 თვის შვილი, ცოტა ხნის წინ მყავდა ნერვოპათოლოგთან (შიდა ქალის წნევა გადავამოწმეთ) ბავშვის მდგომარეობა ძალიან კარგიაო გონებრივი და ფიზიკური განვითარება ასევე კარგია ასაკთან მიმართებაშიო,უბრალოდ ენას ოდნავ ყოფს ხოლმე (ჩემი და ჩვენი პედიატრის აზრით ეს წოვის რეფლექსია და საშიშ არაა ) და ნევროპათოლოგმა სიმშვიდის გამო გადავაკონტროლოთ FT4 TSH ჰოპრმონები სისხლში,ძალიან მეშინია,თქვენ რას ფიქრობთ ბავშვის ამ მდგომარეობის ფონზე არის შანსი რომ მაღალი ქონდეს? (ოჯახში არავის მსგავსი პრობლემა არ გვქონია თუ ეს გენეტიკურიცაა)და თუ მომატებულია შეილება მედიკამენტებით მკურნალობა?ვიცი რომ განვითარებას ხელს უშლის თუმცა ამ ეტაპზე ყველაფერი კარგად აქვს. წინასწარ უღრმესი მადლობა



გამარჯობათ. უნდა მიმართით ბავშვთა ენდოკრინოლოგს კონსულტაციაზე და ის გეტყვით ზუსტად. მე ბავშვებში არ ვმუშაობ. გისურვებტ წარმატებებს.
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
0

#391 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 596
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 14 November 2010 - 12:53 PM

გამოხმაურების ნახვაlilu, on 13 November 2010 - 08:54 PM, said:

მოგესალმებით!შესაძლებელია თუ არა ჩიყვის ოპერაცია ასეთია ანალიზებით? და მაინტერესებს რამდენად გამართლებულია,ანალიზები ასეთი შედეგის არის F -T3 არის 5,8
F -T4 არის 2,5
Tsh არის 0,07
დამინიშნა დღეში სამჯერ თიროზოლი 2-2-2ტაბლეტი



ამ ანალიზების მიხედვით ტქვენ გაქვთ თირეოტოქსიკოზი. გირჩევთ მოწესრიგდეს სისხლში ჰორმონები დადგეს ნორმის ფარგლებში და მერე იფიქროთ ოპერაციაზე. ასევე ძალიან მნიშვნელოვანია ფარისებრი ჯირკვლის ექოსკოპიაზე რა პასუხია? კვანძი თუ არის?
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
0

#392 მომხმარებელი გასულია   the_tsl ხატულა

  • ფორუმის მოყვარული
  • პიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 23
  • შემოგვიერთდა: 15-May 10

დაწერილია 18 November 2010 - 12:54 PM

გამარჯობა. ჩიყვთან დაკავშირებით შეგიძლიათ რაიმე ინფორმაცია მომაწოდოთ? ან რა სიმპტომები აქვს? არ ვიცი მაქვს თუ არა და ანალიზები ტყუილად რომ არ ავიღო სახლის პირობებში როგორ შეიძლება " ეჭვი გამიჩნდეს" ?
0

#393 მომხმარებელი გასულია   sofa13 ხატულა

  • დამწყები წევრი
  • პიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 4
  • შემოგვიერთდა: 29-November 10
  • მდებარეობაtbilisi

დაწერილია 29 November 2010 - 04:50 PM

ოჯახში გყავს დიაბეტით ავადმყოფი,ვიკეთებთ ინსულინს დღეშI ორჯერ დილა საღამოს,პაციენტი არის საათობრივ კვებაზე, მაგრამ შაქარი მაინც 350 აქვს.როგორ ფიქრობთ საჭიროა თუ არა ინსულინის დოზის გაზრდა.დიდი მადლობა წინასწარ
0

#394 მომხმარებელი გასულია   salol ხატულა

  • დამწყები წევრი
  • პიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 8
  • შემოგვიერთდა: 04-October 10

დაწერილია 29 November 2010 - 08:36 PM

მოგესალმებით, მყავს 3 წლის ბიჭი, დაბადებიდანვე არ ააქვს ერთი საკვერცხეში ჩამოსული ჯირკვალი. ორჯერ მყავდა სხვადასხვა ექიმთან, ერთმა მითხრა რომ უნდა გაკეთდეს ოპერაცია და ჩამოუყვანონ ჯირკვალი, მეორე ექიმა მითხრა რომ ჯერ დაგვეცადა და იქნებ თავისით ჩამოსვლოდა, ეხოც გადავუღეთ აგვისტოსში და პასუხი ასეტი იყო- მარჯვენა ჯირკვალი ზომით 18.7.9.მმ. მოცულობა0,6. მდებარეობს სათესლე პარკში სტრუქტურულად უცვლელი. ხოლო მარცხენა სათესლე ჯირკვალი ისახება საზარდულის არხის შიგნითა ხვრელთან, ზომით 14.7.7.მმ. მოცულობა0.3 ცც.სტრუქტურულა დ უცვლელი. აგვისტოს მერე არ ჩამოუვიდა, არ ვიცი როგორი გადაწყვეტილება მივიღო, ოპერაციის მეშინია , და იქნებ მირჩიოთ როგორ მოვიქცე?. ჰორმონალურ მკურნალობას გამოაქვს შედეგი? ბავშვის მთლიან განვიტარებაზე ხომ არ იმოქმედებს? ან რომელი გზა ჯობია? ძალიან ვნერვიულობ. წინასწარ დიდი მადლობა.
0

#395 მომხმარებელი გასულია   ნინა ხატულა

  • ფორუმის მოყვარული
  • პიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 98
  • შემოგვიერთდა: 01-September 10

დაწერილია 05 December 2010 - 11:26 AM

გამარჯობათ/ციკლის მოსვლიდან რომელ დღეს კეთდება ანალიზები
17ოქსიპროგესტერონი, დიჰიდროეპიანდროსტერონსულფატი,თავისუფალი თიროქსინი და პროგესტერონი
0

#396 მომხმარებელი გასულია   teaaaa ხატულა

  • სუპერ ფორუმელი
  • პიპპიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 1,027
  • შემოგვიერთდა: 26-June 10

დაწერილია 10 December 2010 - 06:59 PM

გამოხმაურების ნახვაNino Esakia, on 27 March 2010 - 03:19 PM, said:

გიპასუხებთ. საერთოდ თქვენს მიერ დაწერილი მედიკამენტი ინიშნება ჰიპოთირეოზის დროს (ანუ ფარისებრი ჯირკვლის ფუნქციის ნაკლებობის დროს). ასევე ინიშნება პოსტოპერაციული პერიოდში, როდესაც პაციენტი ჩაიტარებს ფარისებრი ჯირკვლის რეზექციას და ოპერაციული გზის ამოკვეთილი იქნება ფარისებრი ჯირკვალი ამ დროსაც როგორც ჩანაცვლებითი თერაპია ინიშნება ეს პრეპატარი. თქვენი ექიმის კომპეტენციაში ვერ ჩავერევი. თუ თქვენ გაქვთ დიაგნოზი დასმული და ეს დიაგნოზი ჰიპოთირეოზია მაშინ მკურნალობა სწორად არის დანიშნული. მე სამწუხაროდ არ მაქვს უფლება ინტერნეტით ჩავერიო სხვა ექიმის მიერ დანისნულ მკურნალობაში, ეს ხომ ვირტუალური საუბარია და მე თქვენ პირადად არ მინახიხართ. დიდი მადლობა შეკითხვისათვის. წარმატებებს გისურვებთ.

0

#397 მომხმარებელი გასულია   teaaaa ხატულა

  • სუპერ ფორუმელი
  • პიპპიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 1,027
  • შემოგვიერთდა: 26-June 10

დაწერილია 10 December 2010 - 07:00 PM

ვარ 34წლის,ბავშვობიდან მაწუხებს იღლიებში ოფლიანობა,ზამტარშიც და ზაფხულშიც,არის თუ არა ჩიყვის ნიშანი,და კიდევ უმეტესად დილაობით უზმოზე ჭამის შემდეგ მიჩქარდება გული,ადრე კარტოფილზე ვიცოდი,ეხლა კველაფერზე,საკმარისია ერთი ზედმეტი ლუკმა და გული ბაგაბუგობს,სახე მიწითლდება,ვითენთები და მეძინება,15-20წუთი გრძელდება,ყავას ვსვამ და ნელ-ნელა გამოვდივარ მდგომარეობიდან,თმა მცვივა პერიოდულად,ხან მცვივა ხან შემიჩერდება ხოლმე.ჩიკვზე არასოდეს გამიკეთებია გამოკვლევა,მჭირდება თუ არა გამოკვლევა და რა ღირს პირველადი გამოკვლევა.-ველი პასუხს.გმადლობთ.
0

#398 მომხმარებელი გასულია   ნინა ხატულა

  • ფორუმის მოყვარული
  • პიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 98
  • შემოგვიერთდა: 01-September 10

დაწერილია 11 December 2010 - 02:52 PM

ამარჯობათ.მართალია ვისაც ჰიპოთირეოზი აქვს ვერ დარჩება ორსულად?
0

#399 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 596
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 12 December 2010 - 07:42 AM

გამოხმაურების ნახვაthe_tsl, on 18 November 2010 - 04:54 PM, said:

გამარჯობა. ჩიყვთან დაკავშირებით შეგიძლიათ რაიმე ინფორმაცია მომაწოდოთ? ან რა სიმპტომები აქვს? არ ვიცი მაქვს თუ არა და ანალიზები ტყუილად რომ არ ავიღო სახლის პირობებში როგორ შეიძლება " ეჭვი გამიჩნდეს" ?



გამარჯობათ. შვებულებაში ვიყავი 2 კვირა არ გახლდით თბილისში და მიტომ დაგვიგვიანდა პასუხები. ბოდიშს გიხდით დაგვიანებული პასუხისათვის. რაც შეეხება ჩიყვის შესახებ ინფორმაციას აქ ჩვენს ფორუმზე მე დავდე თენა ფარისებრი ჯირკვლის დაავადებები არის სათაურად და გადახედეთ. შეკითხვა ექიმს რომ არის იმ მწკრივში ჩაყევით ბოლომდე და ნახავთ თემას და წაიკითხეთ. ყველაფერი დეტალურად არის დაწერილი.
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
0

#400 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 596
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 12 December 2010 - 07:45 AM

გამოხმაურების ნახვაsofa13, on 29 November 2010 - 08:50 PM, said:

ოჯახში გყავს დიაბეტით ავადმყოფი,ვიკეთებთ ინსულინს დღეშI ორჯერ დილა საღამოს,პაციენტი არის საათობრივ კვებაზე, მაგრამ შაქარი მაინც 350 აქვს.როგორ ფიქრობთ საჭიროა თუ არა ინსულინის დოზის გაზრდა.დიდი მადლობა წინასწარ



თუ პაციენტი დიერტას იცავს და ყველაფერს ასრულებს დანიშნულებისამებრ არ უნდა იყოს ასეთი მაღალი სისხლში გლუკოზის დონე. ეტყობა რაღაც გაურთულდა. დოზის მარტებას ექიმის გარეშე არ გირჩევთ. მოგვმართეთ და გამოვიკვლიოთ შესაძლოა დიაბეტს თან ერთვის რაიმე პათოლოგია. ჯერ დიაგნოსტიკა უნდა ჩატარდეს.
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
0

  • (67 გვერდი)
  • +
  • « პირველი
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • ბოლო »
  • თქვენ არ შეგიძლიათ ახალი თემის გახსნა
  • თქვენ არ შეგიძლიათ გამოეხმაუროთ ამ თემას

2 მომხმარებელი კითხულობს თემას
0 მომხმარებელი, 2 სტუმარი, 0 ანონიმური წევრი

  1. Google