AVERSI FORUM: შეკითხვა ენდოკრინოლოგს - AVERSI FORUM

Jump to content

  • (65 გვერდი)
  • +
  • « პირველი
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • ბოლო »
  • თქვენ არ შეგიძლიათ ახალი თემის გახსნა
  • თქვენ არ შეგიძლიათ გამოეხმაუროთ ამ თემას

შეკითხვა ენდოკრინოლოგს

#321 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 575
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 03 October 2010 - 06:16 AM

გამოხმაურების ნახვაgvanciii, on 02 October 2010 - 12:50 AM, said:

მოგესალმებით, მაინტერესებს პრეპარატმა მეთიპრედმა შეიძლება გამოიწვიოს ფარისებრი ჯირკვლის ცვლილებები?



გამარჯობათ. მეთიპრედი ინიშნება ფარისებრი ჯირკვლის დაავადებების დროს, კერძოდ თირეოტოქსიკოზის დროს. თქვენ რა ცვლილებები იგულისხმედ?
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
1

#322 მომხმარებელი გასულია   gvanciii ხატულა

  • დამწყები წევრი
  • პიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 4
  • შემოგვიერთდა: 01-October 10

დაწერილია 03 October 2010 - 11:30 AM

გამოხმაურების ნახვაNino Esakia, on 03 October 2010 - 06:16 AM, said:

გამარჯობათ. მეთიპრედი ინიშნება ფარისებრი ჯირკვლის დაავადებების დროს, კერძოდ თირეოტოქსიკოზის დროს. თქვენ რა ცვლილებები იგულისხმედ?

სამი წლის წინ მეტიპრედი დამინიშნეს რადგან აღმომაჩდა სისტემური წითელი მგლურა, ვსვავ სიტემატურად და რამოდენიმე თვეა რაც ნერწყვის ყლაპვისას მაქვს დისკომფორტი
0

#323 მომხმარებელი გასულია   bastikuna ხატულა

  • ფორუმის ფანი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 437
  • შემოგვიერთდა: 01-October 10

დაწერილია 04 October 2010 - 01:22 PM

გამარჯობათ ექიმო!ვარ ფეხმდძიმედ მეშვიდე თვეში,ორსულობის პირველ ტრიმესტრში გავიკეტე თირეოტროპულ ჰორმონზე ანალიზი და მქონდა მომატებული ეს ჰორმონი იყო 5.45.ენდოკრინოლოგმა დამინისნა ელთიროქსინი და 2 ტვეში რომ შევამოწმე უკვე შედეგი იყო 1.12.გავაგრზელე ექიმის რჩევით ელთიროქსინი და ვსვამ სამ მეოტხედ დოზას.მინდა გკიტხოთ რამდეხანს შემიზლია რომ ვსვა ეს წამალი საჭიროა რომ ისევ გავაგრძელო?როგორ მოვიქცე რას მირჩევთ?მგონი უცბად თავის დანებებაც არაა კარგი.რას მირცევთ თქვენ?
0

#324 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 575
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 05 October 2010 - 07:59 AM

გამოხმაურების ნახვაgvanciii, on 03 October 2010 - 03:30 PM, said:

სამი წლის წინ მეტიპრედი დამინიშნეს რადგან აღმომაჩდა სისტემური წითელი მგლურა, ვსვავ სიტემატურად და რამოდენიმე თვეა რაც ნერწყვის ყლაპვისას მაქვს დისკომფორტი



გასაგენბია. მეთიპრედი ბევრი დაავადებების დროს ინიშნება, მათ შორის არის წითელი მგლურაც. თუ ყლაპვა გიჭირთ მიმათეთ ექიმს და გადაიღეთ ფარისებრი ჯირკვლის ექოსკოპია. თუ ფარისებრის პათოლოგია გამოირიცხა, მიმართეთ თქვენს ექიმს ვინც დაგინიშნათ მეთიპრედი, შესაძლოა დოზის შეცვლა იყოს აუცილებელი. გისურვებთ ჯანმრთელობას და წარმატებებს.
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
0

#325 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 575
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 05 October 2010 - 08:02 AM

გამოხმაურების ნახვაbastikuna, on 04 October 2010 - 05:22 PM, said:

გამარჯობათ ექიმო!ვარ ფეხმდძიმედ მეშვიდე თვეში,ორსულობის პირველ ტრიმესტრში გავიკეტე თირეოტროპულ ჰორმონზე ანალიზი და მქონდა მომატებული ეს ჰორმონი იყო 5.45.ენდოკრინოლოგმა დამინისნა ელთიროქსინი და 2 ტვეში რომ შევამოწმე უკვე შედეგი იყო 1.12.გავაგრზელე ექიმის რჩევით ელთიროქსინი და ვსვამ სამ მეოტხედ დოზას.მინდა გკიტხოთ რამდეხანს შემიზლია რომ ვსვა ეს წამალი საჭიროა რომ ისევ გავაგრძელო?როგორ მოვიქცე რას მირჩევთ?მგონი უცბად თავის დანებებაც არაა კარგი.რას მირცევთ თქვენ?



გამარჯობათ, ელთიროქსინს რა დოზით სვამთ 50 თუ 100 მკგ იანს? ეს გინეკოლოგმა დაგინიშნათ? წამლის უცებ შეწყვეტა არ შეიძლება, უნდა ჩაიტაროთ სისხლში განმეორებით თირეოტროპული ჰორმონის გამოკვლევა და შემდეგ მომწერეთ პასუხი. გისურვებთ წარმატებებს.
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
1

#326 მომხმარებელი გასულია   salol ხატულა

  • დამწყები წევრი
  • პიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 8
  • შემოგვიერთდა: 04-October 10

დაწერილია 05 October 2010 - 08:04 AM

მოგესალმებით გავიკეთე ფარისებრი ჯირკვლის ანალიზი და თირეორტოპინი მაქვს- 4.36 , ხოლო თავისუფალი თიროქსინი ნორმაში მაქვს-0.8, რამდენად მნიშვნელოვანი ცვლილებაა, მივმართო თუ არა ენდოკრინოლოგს? წინასწარ დიდი მადლობა
0

#327 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 575
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 05 October 2010 - 08:32 AM

გამოხმაურების ნახვაsalol, on 05 October 2010 - 12:04 PM, said:

მოგესალმებით გავიკეთე ფარისებრი ჯირკვლის ანალიზი და თირეორტოპინი მაქვს- 4.36 , ხოლო თავისუფალი თიროქსინი ნორმაში მაქვს-0.8, რამდენად მნიშვნელოვანი ცვლილებაა, მივმართო თუ არა ენდოკრინოლოგს? წინასწარ დიდი მადლობა



გამარჯობათ. კი ცოტა არის შეცვლილი, მანდ უნდა ეწეროს ნორმები, თიროქსინი ქვედა ზღვარზეა, თირეოტროპული კი პირიქით მომატებულია. სერიოზული დარღვევა არ არის, თუმცა სამკურნალო ხართ. მოგვმართეთ და ჩაიტარეთ ფარისებრი ჯირკვლს ექოსკოპია. გისურვებთ წარმატებებს
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
0

#328 მომხმარებელი გასულია   bastikuna ხატულა

  • ფორუმის ფანი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 437
  • შემოგვიერთდა: 01-October 10

დაწერილია 05 October 2010 - 10:45 AM

გამოხმაურების ნახვაNino Esakia, on 05 October 2010 - 08:02 AM, said:

გამარჯობათ, ელთიროქსინს რა დოზით სვამთ 50 თუ 100 მკგ იანს? ეს გინეკოლოგმა დაგინიშნათ? წამლის უცებ შეწყვეტა არ შეიძლება, უნდა ჩაიტაროთ სისხლში განმეორებით თირეოტროპული ჰორმონის გამოკვლევა და შემდეგ მომწერეთ პასუხი. გისურვებთ წარმატებებს.

0

#329 მომხმარებელი გასულია   bastikuna ხატულა

  • ფორუმის ფანი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 437
  • შემოგვიერთდა: 01-October 10

დაწერილია 05 October 2010 - 10:50 AM

ელთიროქსინს ვსვამ 100 მკგ იანს,ენდოკრინოლოგმა დამინიშნა.აუცილებლად მოგწერთ ანალიზის პასუხს ამ თვის ბოლოს გადავამოწმებ.უღრმესი მადლობა გამოხმაურებისთვის!
0

#330 მომხმარებელი გასულია   megu ხატულა

  • დამწყები წევრი
  • პიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 1
  • შემოგვიერთდა: 27-September 10

დაწერილია 05 October 2010 - 11:12 AM

გამარჯობათ,ვარ 26 წლის,გასათხოვარი,გინეკოლოგთან აგმოვჩნდი მენსტრუალური ციკლის შემცირების პრობლემით,ეხოსკოპიამ აჩვენა რომ საკვერცხეეები იყო გადიდებული,ორივე საკვერცხესში ისახებოდა 2-4 მმ ზომის ცისტური ჩანართები,ჩავიტარე ლაბორატორიული კვლევებიც - PRL-1 329.9, FT4-13.61, Anti-TPO-19.5;
გავიკეთე თურქული კეხის რენტგენოგრაფიაც,არანაირი პრობლემა არ გამოვლინდა.ენდოკრინოლოგმა დამინიშნა კაბოტრიმით მკურნალობა,ვარ ძალიან ემოციური,ანალიზების აგებაც ციკლის მოსვლიდან მე-14 დღეს მომიხდა,რამდენად ზუსტი შეიძლება იყოს პროლაქტინის ანალიზის შედეგი და საჭიროებს თუ არა იგი განმეორებით გაკეთებას,ან რამდენად ექვემდებარება საერთოდაც პროლაქტინი მსგავს მკურნალობას?..
დიდი მადლობა წინასწააარ... :)
-1

#331 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 575
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 05 October 2010 - 12:10 PM

გამოხმაურების ნახვაmegu, on 05 October 2010 - 03:12 PM, said:

გამარჯობათ,ვარ 26 წლის,გასათხოვარი,გინეკოლოგთან აგმოვჩნდი მენსტრუალური ციკლის შემცირების პრობლემით,ეხოსკოპიამ აჩვენა რომ საკვერცხეეები იყო გადიდებული,ორივე საკვერცხესში ისახებოდა 2-4 მმ ზომის ცისტური ჩანართები,ჩავიტარე ლაბორატორიული კვლევებიც - PRL-1 329.9, FT4-13.61, Anti-TPO-19.5;
გავიკეთე თურქული კეხის რენტგენოგრაფიაც,არანაირი პრობლემა არ გამოვლინდა.ენდოკრინოლოგმა დამინიშნა კაბოტრიმით მკურნალობა,ვარ ძალიან ემოციური,ანალიზების აგებაც ციკლის მოსვლიდან მე-14 დღეს მომიხდა,რამდენად ზუსტი შეიძლება იყოს პროლაქტინის ანალიზის შედეგი და საჭიროებს თუ არა იგი განმეორებით გაკეთებას,ან რამდენად ექვემდებარება საერთოდაც პროლაქტინი მსგავს მკურნალობას?..
დიდი მადლობა წინასწააარ... :)


გამარჯობათ.
ეს ანალიზები რადგან გინეკოლოგმა დაგინიშნათ ჰკითხეთ ჩვენს ფორუმზე გინეკოლოგს. ისე მე მირჩევნია ჰორმონალური გამოკვლევები ჩატარდეს მენსტრუაციის მოსვლიდან მე 5-6-7 დრეს ანუ პირველ ფაზაში და დილით ძალიან ადრე უზმოდ.
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
1

#332 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 575
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 05 October 2010 - 12:13 PM

გამოხმაურების ნახვაbastikuna, on 05 October 2010 - 02:50 PM, said:

ელთიროქსინს ვსვამ 100 მკგ იანს,ენდოკრინოლოგმა დამინიშნა.აუცილებლად მოგწერთ ანალიზის პასუხს ამ თვის ბოლოს გადავამოწმებ.უღრმესი მადლობა გამოხმაურებისთვის!



არაფრის. ყოველთვის მზად ვართ გემსახუროთ :)
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
0

#333 მომხმარებელი გასულია   salol ხატულა

  • დამწყები წევრი
  • პიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 8
  • შემოგვიერთდა: 04-October 10

დაწერილია 05 October 2010 - 03:13 PM

გამოხმაურების ნახვაNino Esakia, on 05 October 2010 - 08:32 AM, said:

გამარჯობათ. კი ცოტა არის შეცვლილი, მანდ უნდა ეწეროს ნორმები, თიროქსინი ქვედა ზღვარზეა, თირეოტროპული კი პირიქით მომატებულია. სერიოზული დარღვევა არ არის, თუმცა სამკურნალო ხართ. მოგვმართეთ და ჩაიტარეთ ფარისებრი ჯირკვლს ექოსკოპია. გისურვებთ წარმატებებს

ყელი მაწუხებს ხოლმე ხორხის მიდამოში და შეიძლება ამ ცვლილების ბრალი იყოს?
0

#334 მომხმარებელი გასულია   xatiaxatia ხატულა

  • ფორუმის მოყვარული
  • პიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 43
  • შემოგვიერთდა: 23-September 10

დაწერილია 05 October 2010 - 04:41 PM

მოგესალმებით.ვარ 31 კვირის ორსული.მესამე ტრიმესტრში დამეწყო ძლიერი გულძმარვა,განსაკუთრებით გამის საათებში,ტალციდის მიგებას აზრი არ აქვს,მხოლოდ ცოტა სოდიანი წყალი მიხსნის დისკომფორტს.შეიძლება თუ არა სოდის მიგება და თუ არა რისთვის არის ცუდი?წინასწარ გმადლობთ
0

#335 მომხმარებელი გასულია   თეონა ხატულა

  • დამწყები წევრი
  • პიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 3
  • შემოგვიერთდა: 07-October 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 07 October 2010 - 09:43 AM

გამარჯობათ ქ.ნინო, მე ვარ 21 წლის , 2 წელია თმის ცვენა მაწუხებს, რა არარ ვცადე მაგრამ არაფერმა მიშველა, ჩავიტარე ანალიზები tsh და f4-ზე და ყველაფერი ნორმაშია, ასევე სისხლის საერთო ანალიზი გავიკეთე ავერსის კლინიკაში,და არც ამ ანალიზში არის რამე პრობლემა.მაგრამ მიუხედავად ამისა მაინც ძალიან მცვივა თმები, რა შეიძლება იყოს კიდე ამის მიზეზი,და ვისთან მივიდე უკვე დერმატოლოგთან თუ ენდოკრნოლოგთან ვერარ ვხვდები.თავის კანის მხრივ პრობლემა არ მაქვს და როგორც მეუბნებიან სტრეპტოკოკების გამო მცვიოდა თმები მაგრამ იმის მერე 2 დერმატოლოგი შევიცვალე(ვმკურნალობდი ლომთათიძის ბალახეული საპნებით)მაგრამ შედეგი არის 0. გთხოვთ გამარკვიოთ მჭირდება თუ არა ენდოკრინოლოგთან ვიზიტი?წინასწარ დიდი მადლობა
0

#336 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 575
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 07 October 2010 - 10:38 AM

გამოხმაურების ნახვაsalol, on 05 October 2010 - 07:13 PM, said:

ყელი მაწუხებს ხოლმე ხორხის მიდამოში და შეიძლება ამ ცვლილების ბრალი იყოს?


ესე ვერ გავიგებთ ან უნდა გაგსინჯოთ ექიმმა ხელით და ნახოს არის თუ არა გადიდებული ფარისებრი ჯირკვალი ან უნდა ჩაიტაროთ ფარისებრი ჯირკვლის ექოსკოპია და დადგინდეს დიაგნოზი.
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
0

#337 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 575
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 07 October 2010 - 10:39 AM

გამოხმაურების ნახვაxatiaxatia, on 05 October 2010 - 08:41 PM, said:

მოგესალმებით.ვარ 31 კვირის ორსული.მესამე ტრიმესტრში დამეწყო ძლიერი გულძმარვა,განსაკუთრებით გამის საათებში,ტალციდის მიგებას აზრი არ აქვს,მხოლოდ ცოტა სოდიანი წყალი მიხსნის დისკომფორტს.შეიძლება თუ არა სოდის მიგება და თუ არა რისთვის არის ცუდი?წინასწარ გმადლობთ



გამარჯობათ. თქვენ რადგან ორსული ხართ ეს შეკიტხვა უნდა დაუსვათ ჩვენს გინეკოლოგს, მისამართი შეგეშალათ :) გადააკოპირეთ შეკითხვა გინეკოლოგთან :)
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
0

#338 მომხმარებელი გასულია   Nino Esakia ხატულა

  • ენდოკრინოლოგი
  • პიპპიპპიპპიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 575
  • შემოგვიერთდა: 24-March 10
  • მდებარეობათბილისი

დაწერილია 07 October 2010 - 10:43 AM

გამოხმაურების ნახვათეონა, on 07 October 2010 - 01:43 PM, said:

გამარჯობათ ქ.ნინო, მე ვარ 21 წლის , 2 წელია თმის ცვენა მაწუხებს, რა არარ ვცადე მაგრამ არაფერმა მიშველა, ჩავიტარე ანალიზები tsh და f4-ზე და ყველაფერი ნორმაშია, ასევე სისხლის საერთო ანალიზი გავიკეთე ავერსის კლინიკაში,და არც ამ ანალიზში არის რამე პრობლემა.მაგრამ მიუხედავად ამისა მაინც ძალიან მცვივა თმები, რა შეიძლება იყოს კიდე ამის მიზეზი,და ვისთან მივიდე უკვე დერმატოლოგთან თუ ენდოკრნოლოგთან ვერარ ვხვდები.თავის კანის მხრივ პრობლემა არ მაქვს და როგორც მეუბნებიან სტრეპტოკოკების გამო მცვიოდა თმები მაგრამ იმის მერე 2 დერმატოლოგი შევიცვალე(ვმკურნალობდი ლომთათიძის ბალახეული საპნებით)მაგრამ შედეგი არის 0. გთხოვთ გამარკვიოთ მჭირდება თუ არა ენდოკრინოლოგთან ვიზიტი?წინასწარ დიდი მადლობა



გამარჯობათ. თუ ანალიზები ყველა ნორმაშია და ფარისებრი ჯირკვლის ფუნქცია კარგია, უნდა მიმართოთ დერმატოლოგს. ენდოკრინოლოგის პაციენტი თქვენ არ ხართ. მე გირჩევთ შეიჭრად თმა მოკლედ, შეიცვალოთ შამპუნი და თმა არ შეიღებოთ. თუ მაინც არ იქნება შედეგი მიმართეთ ნევროლოგს, შესაძლოა ნევროზმა გამოიწვია თმის ინტენსიური ცვენა. გისურვებთ წარმატებებს. ისე გარდა ფარისებრი ჯირკვლის ჰორმონებისა სჯობდა თავისუფალი ტესტოსტერონიც განგესაზღრად სისხლში.
ნინო ესაკია

აკადემიური დოქტორი მედიცინაში

"ავერსის კლინიკის" ექიმი ენდოკრინოლოგი
0

#339 მომხმარებელი გასულია   mari22 ხატულა

  • დამწყები წევრი
  • პიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 1
  • შემოგვიერთდა: 07-October 10

დაწერილია 07 October 2010 - 12:36 PM

მოგესალმებით.

ვარ 22 წლის გოგო. ბოლო წლებია, მაწუხებს ჭარბთმიანობა ( მკერდზე, ყელში) . ასევე, 4წლის წინ დამიდგინეს ქრონიკული ტაქიკარდია ( გულისცემა წუთში 113-130), ციკლი მაქვს რვა წელია და არასოდეს არ ამრევია. მაშინ, გამიშვეს ჩიყვის გამოსაკვლევად - ექოსკოპიაზე გამოჩნდა, რომ მქონდა გადიდებული ფარისებრი ჯირკვალი და დამნიშნეს მკურნალობა - მედიკამენტებიდან მხოლოდ ერთი მახსოვს - ცე100 ( რომელიც ძალიან ძვირი ღირდა). ექოსკოპიის გადაღების დღესვე, ამიღეს "რაღაც" ანალიზები ვენიდან. ერთ კვირაში მივედი პასუხებზე ( წამლების სმა დაწყებული მქონდა) და მითხრეს, რომ ჩიყვი იყო არატოქსიკური და მკურნალობა არ ესაჭიროებოდა. მას სემდეგ არაფერი არ გამომიკვლევია. ბოლო დროს , თმა მცვივა ძალიან, თმიანობა უფრო მომემატა, მოვიმატე წონაშიც ( 169სმ და 69კგ) + მკერდი მაქვს დიდი ზომის ( გენეტიკურად არ უნდა მქონოდა) და ისევ მივაკითხე ექიმს , გამიშვა ჰორმონების გამოსაკვლევად. პასუხები შემდეგია:

1) TSH - 5.14 (ნორმა - 0.4-4.0).
2) FSH-8.97 ( ნორმა - 2.5-10.2),
3) თავისუფალი ტესტოსტერონი - 4.19 ( ნორმა - 1.2-6.6).
4) 17&პროგესტერონი - 0.70 ( ნორმა - 0.2-1.3).

ეს პასუხები რას ნიშნავს? როგორც ვუყურებ, ფარისებრი მომატებულია და სხვებიც ზედა ზღვარტან უფრო ახლოს არიან, ვიდრე საშუალოსთან ან ქვედასტან) - სადრაც წავიკითხე, რომ ამ ჰორმონებმა სეიზლება მკერდის და ფარისებრი ჯირკვლის სიმსივნე გამოიწვიოს და მართალია? რას ემუქრება ეს შედეგები? ( დავუშვათ, წარბთმიანობის და თმის ცვენის გარდა?

გმადლობთ წინასწარ.
0

#340 მომხმარებელი გასულია   grigol ხატულა

  • დამწყები წევრი
  • პიპ
  • ჯგუფი: Members
  • წერილები: 4
  • შემოგვიერთდა: 06-October 10

დაწერილია 07 October 2010 - 03:49 PM

მოგესალმებით ქალბატონო ნინო.ჩემი მეუღლე არის 24წლის გვყავს 3წლის შვილი გოგონა,თითქმის 2თვეა რაც გულის აჩქარებები,ემოციური შიშები და სისუსტე აქვს,თანაც ბოდიში და ღებინების შეგრძნება ქონდა.ანალიზები ყველაფრის გაკეთებული გვაქვს გასული წლიდან სულ დგემდე სამჯერ და ჩვენი პირადი ექიმი გვეუბნა რო ყველაფერი კარგად აქვს,ჩვენ ამჟამად ვცხოვრობთ იტალიაში.ფარისებრ ჯირყვალზე გაუკეთდა ეხო,თვითონ ჯირყვალი საერტოდ არარის გაღიზიანებული მაგრამ მარცხენა მხარეს ქვედა ნაწილში მესამე ლობოზე არის წამონაზარდი :ნოდულარე:იპოეკოგენა 7მმ და აგენიშნება ვასკოლარიზაციონე(არვიცი როგორ გადავთარგმნო მემგონი სამედიცინო ტერმინებია)და გირჩევთ გაიკეთოთ აგო-ასპირატოო,დანარჩენი ყელის ადგილები სუფთააო და არ აღენიშნება მომატება ვოლუმესი.მეორე დღესვე გავაკეთეთ ფარისებრი ჯირყვლის ანალისები:T3._2,5 (3,06-4,87)T4_9,14(5,49-11,93) TSH_2,330(0,46-4,29).(WHO 2nd IRP 80/558).ჩვენმა ექიმა გვითხრა ნორმალურია ცოტა არის მომატებული ტ3 მაგრამ უმნიშვნელოაო.ეხლა აგო-ასპირატოც გავაკეთეთ კისრიდან აუგეს იმ ნოდულს ანუ წამონაზარდს ანალზი და პაუხია:aspetto citomorfologico compatibile con struma adenomatoso prevalentemente a cellule di Hurthle.ექიმა ტქვა რომ ესარის კეტილტვისებიანი ნოდული რომელიც ზალიან ნელი პროცესიაქ და მის გაზრდას ბევრი წლები უნდაო.სად უცადო მის გაზრდას ქალბატონო ნინო მის შემდეგ ღამე საერთოდ არმძინებია ძალიან ვნერვიულობ...განკურნებადია ან როგორ მოვიქცე რასმირჩევთ??აქაურმა ექიმებმა საერთოდ არიციან დამალვა პირდაპირ ამბობენ ყველაფერს,ასე მითხრეს საერთოდ არარის საშიში შემთხვევიტ არის ნაპოვნიო თორემ ძალიან დიდი ხანი ვერნახავდითო.ქალბატონო ნინო ბოდიშს გიხდით ძალიან დიდი წერილი რომ გამომივიდა.წინასწარ გიხდით მადლობას.
0

  • (65 გვერდი)
  • +
  • « პირველი
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • ბოლო »
  • თქვენ არ შეგიძლიათ ახალი თემის გახსნა
  • თქვენ არ შეგიძლიათ გამოეხმაუროთ ამ თემას

1 მომხმარებელი კითხულობს თემას
0 მომხმარებელი, 1 სტუმარი, 0 ანონიმური წევრი